Digitaalinen markkinointi ja markkinoinnin automaatio - Tietotalo Webinaari

Unelmoimme helposti ”Set and Forget”-markkinoinnin koneesta – se olisi markkinoinnin automaatioratkaisu yrityksille ja kuluttajille, mikä suoltaisi mielenkiintoista sisältöä automaattisesti kohdentavana ja lähettävänä, melkeinpä itsenäisesti ajattelevana mekanismina. Se muuttaisi automaattisesti prospekteja liideiksi ja lopulta myynniksi. "On vain löydettävä oikea työkalu, mikä poistaa myynnin esteet.", ajattelisimme.


Totuus on se, ettei markkinoinnin automaatioon ei ole yhtä ”mahtiratkaisua”, missä on vastaus markkinoinnin prosessiin kaikenlaisten prospektien generoimisesta myynniksi. Kyse on erityisestä kokoelmasta työkaluja ja prosesseja, joista jokainen vaatii jatkuvaa huolenpitoa – ja erityisesti luovaa, kiinnostavaa, optimoitua, kohdennettua sisältöä, mikä vain harvoin syntyy helpolla.


76% markkinoijista kertoo, että markkinointi on muuttunut viimeisen kahden vuoden aikana enemmän kuin edeltävinä viitenä vuotena.


Muutoksen mukana on ilmestynyt uusia ja vielä osittain vieraita asioita kuten some, paikkatietopohjainen markkinointi, monikanavahallinta, monimuotoiset mediasisällöt, mainosverkostot, personointi ja automaatio…


Teesit digitaalisen markkinoinnin aloittamiseen ja toteuttamiseen:

- Asiakas keskiöön

- Strategia ja taktiikat tarpeen mukaan

- Toteuta, testaa ja raportoi

- Tee uudelleen, entistä paremmin